+36 30 691 58 89

 Bemutató március 4-én este Szombathelyen, az AGORA Művészetek Házában!

 

Kiadónk égisze alatt hamarosan megjelenik a fiatalon elhunyt, kiemelkedő tehetségű képzőművész és költő, Garzuly Gábor (1967–1992) albuma, szülei (Geszler Mária és Dr. Garzuly Ferenc) összeállításában, Bonyhádi Károly grafikusi közreműködésével. Itt látható az album borítója, alatta Geszler Mária keramikusművész sorai:

 

Image

 

Garzuly Gábor képzőművészeti albumáról

 

– nem életünk hosszúsága vagy rövidsége határozza meg értékünket, hanem az, hogy mit alkottunk a ránk kiszabott pillanatnyinak tűnő életben. Garzuly Gábor 25 évet élt közöttünk.  A fiatalság hevével szeretett, gyűlölt, tanult és alkotott.

Mindent lelkesedéssel, gátak nélkül, önfeláldozóan élt meg. Ha futott, a világ végéig szaladt, költői tehetségét füzeteinek és iskolakönyveinek sorai közé rejtett tengernyi írása, költeményei bizonyították, ha rajzolt, mintha lélegzetet vett volna, a zene és hangok, mint színek vették körül.

A különleges életműből válogatott festményeket és rézkarcokat mutatunk be. A művek a realitáson túl lebegnek, szürreális rajzok, zengő vonalhálók, szokatlan színű festmények és  űrbéli expedíciók. A lebbenő lányok haján át rakéta száguld a Mars felé – a Janus Pannonius Egyetem udvarán a félelem ágyúi lőnek a mumusra a rendszerváltás idején – bútorok és hangszerek keresztezik egymást kubista képein – a színek, mint hangok éterien lebegnek – G betűs monogramja a csillagos ég mennyezetén ragyog.

            GM

 

Információ

Kapcsolat

  • +36 30 691 58 89
  • https://magyarnyugat.hu