+36 30 691 58 89

 Június 1-jén, pénteken délután 16 órakor Szombathelyen kerül sor a „Rózsatemetés”  elnevezésű rendezvényre, amelyen jelképes temetés formában búcsúznak a méhen belüli erőszak áldozataitól.
A rendezők mindazokat várják a székesegyháztól induló meditatív sétára, akiknek akár elkövetőként, akár áldozatként, akár szemlélőként - fáj az abortusz.

A résztvevők a lélekharang kondulására 600 keresztnevet olvasnak, közben rózsaszirmokat hullatva tartanak a Markusovszky Lajos Kórházhoz. Itt az intézmény vezetését képviselő orvosoknak felolvassák és átadják nyilatkozatba foglalt kérésüket.

Dr. Lakner László főigazgatót és dr. Kneffel Pál szülész-nőgyógyász osztályvezetőt arra kérik: intézményük ajánlja fel csatlakozását az abortuszmentes napok (március 25., mint a Magzatgyermekek Napja, június 1. mint az ENSZ Nemzetközi Élet Napja és december 28., a betlehemi gyermekgyilkosság emléknapja) mozgalmához, azaz legalább e napokon - a  hippokratészi hagyomány szellemében és saját  szakmai meggyőződésük, emberi lelkiismeretük szavára - ne végezzenek se kémiai, se sebészi abortuszt.

A szombathelyi kórház csatlakozásával várhatóan harmincháromra emelkedik
azon magyar szülészetek száma, ahol e modern "üdvnapokon" a jövőben nem végeznek
terhességmegszakítást.

Image

Információ

Kapcsolat

  • +36 30 691 58 89
  • https://magyarnyugat.hu