Kapiller Ferenc: Szeretetből szenvedni PDF
IWIWFacebookSatartlapGoogle bookmark
2008 június 03. (kedd) 13:06

Kapiller Ferenc: "Szeretetből szenvedni"

(Pécsi Györgyi könyvismertetése a Magyar Katolikus Rádióban hangzott el 2007 novemberében)

  

Megnyugodva tapasztalom, hogy a rendszerváltozás óta megszaporodtak a helyismereti, helytörténeti kutatások és publikálások. Örömmel látom, egyre többen tartják fontosnak, hogy pontosabban ismerjék azt a régiót, a régiónak azt az épített, szellemi és lelki örökségét, ahol ők maguk élnek. Hogy ápolják, őrizzék azt a hagyományt, amelyhez személyesen a legjobban kötődnek, s hogy fölkutassanak mindent, ami közvetlen környezetük múltjához tartozik. Akkor is, vagy különösen akkor, ha ez a múlt fájdalmas, eltitkolt, letagadott tragédiákkal terhelt. Ezért dobbant meg a szívem Kapiller Ferenc író, irodalomtörténész újabb könyvének hírére, melyben a szerző egy fiatal, nyugat-magyarországi káplán életútját írja le – személyes emlékezetek, dokumentumok, fényképek segítségével, s a fiatal pap lelki naplójának bőséges idézésével.

Bővebben...
 
A becsület politikusa PDF
IWIWFacebookSatartlapGoogle bookmark
2007 június 26. (kedd) 23:44

A becsület politikusa

 

Ivánc - Gróf Sigray Antalról, Ivánc grófjáról, a XX. század egyik legérdekesebb személyiségű politikusáról, nemrégen jelent meg az első monográfia. A kitűnő könyvből sok minden megtudható a becsület politikusáról.

Bővebben...
 
Apokrif evangélium PDF
IWIWFacebookSatartlapGoogle bookmark
2006 október 02. (hétfő) 23:38

Apokrif evangélium - Salföldről

Megejtőbb könyvet tán sohasem olvastam még. Könnyedén, játszva haladok benne, s a teóriáktól kótyagos szövegirodalom uralmának idején ez sem mellékes talán. Formailag interjúkötet ez, mégis olyan beszélgetésgyűjteménynek nevezném inkább, ami egy kétszólamú, de összehangolt, hosszú-hosszú monológ kihasított részének tetszik.

 

Bővebben...
 
Magán "aranykor" PDF
IWIWFacebookSatartlapGoogle bookmark
2006 szeptember 25. (hétfő) 22:51

Magán ,,aranykor" - Salföldön

Somogyi Győző festőművészt nem kell bemutatnunk s méltatásának sem most van az ideje, helye. Salföldi portája, alkalmanként összeverbuvált huszárcsapata, világformáló vágytól vezérelt személyisége és életművének jelentős hányada teljes értékű részévé vált a Balaton-felvidéknek. Ha vele, körülötte történik valami, arra oda kell figyelni a rokon szelleműeknek és ellenlábasoknak nem különben.

 

Bővebben...
 


Keresés a honlapon

Bevásárlókosár

VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

BelépésVasi Szemle