+36 30 691 58 89
Dunántúli szakácskönyv   Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 360 Ft (5 % áfával)
Megtakarítás: 20.00%

 

Magyar Nyugat Könyvkiadó, Vasszilvágy, 2007. A reprint kiadás utószavát írta: dr. Tasnádi Gábor. 145x208 mm, 2+352+12 oldal+6 (ebből 5 színes) oldal. A színes táblaborítót rajzolta: Hornyák László. ISBN 978-963-87612-2-4

A magyar gasztronómiai irodalom gyöngyszeme, könyvárverések keresett ritkasága Alsószopori Nagy Ferencné Dunántúli szakácskönyve. 1906-ban jelent meg először. Harmonikusan keveredik benne az egészségesebbé reformált magyar konyha a meghonosodó franciás jellegű ételekkel, bécsi s más külföldi hatásokkal – mégis „a főzés módja és jellege színmagyaros benne”. Utolsó, 1926-os kiadása ezernél több kipróbált, sikeres ételreceptet tartalmaz: főképp dunántúli polgári konyhákban, falusi kúriák tűzhelyein, vadászházaknál sütött-főzött finomságokat, ugyanakkor az egyszerűségükben is nagyszerű paraszti eledelek sem hiányoznak. A sokszínűség némelyik ételféleségen belül is bámulatos, a szilvás gombócnak például öt változata szerepel...

Ma is népszerű ételek mellett páratlan, régi ízek, elfeledett specialitások kelnek új életre. Ennek a legteljesebb kiadásnak – eredetileg a szombathelyi Pannonia Sajtóvállalat publikálta – a jelen kötet a reprintje, amelyet, stílszerűen, a vasszilvágyi Magyar Nyugat Könyvkiadó tesz most közkinccsé. Nem múlandó értékű, napjainkban is kitűnően használható szakácskönyvvel gyarapítva ételkultúránkat. (Dr. Tasnádi Gábor)

Információ

Kapcsolat

  • +36 30 691 58 89
  • https://magyarnyugat.hu